Analyse af evt. TR-styrelse

På generalforsamlingen den 5. marts 2014 stillede Jeanette Christiansen, Mørkhøj Skole dette forslag:

Den kommende bestyrelse og Tr-forsamlingen pålægges at analysere og vurdere en ændring af kredsbestyrelsens sammensætning fra at være en generalforsamlingsvalgt kredsstyrelse til en TR-kredsstyrelse bestående af formand, kongresdelegerede og tillidsrepræsentanterne.
Udredningen forelægges den ordinære generalforsamling i 2015 med henblik på mulige vedtægtsændringer, der kan træde i kraft i forbindelse med den ordinære generalforsamling i 2016.

Forslaget blev vedtaget med en bemærkning fra formanden om, at analysen vil blive udsendt i god tid, så alle kan forholde sig til den inden generalforsamlingen.

Bestyrelse og TR-forsamlingen skal altså analysere og på den baggrund vurdere, om der skal fremsættes vedtægtsændringsforslag på generalforsamlingen den 11. marts 2015.
N.B.: Til vedtægtsændringer kræves, at mindst 2/3 af samtlige afgivne stemmer (incl. stemmer ikke) stemmer for ændringerne.

KONKLUSION
På bestyrelsesmødet den 3. december og på TR-mødet samme dag, drøftede vi den udarbejdede analyse vedr. eventuel TR-styrelse i Gladsaxe Lærerforening. Bestyrelsens og TR-forsamlingens enige vurdering er, at analysen ikke giver anledning til at fremsætte forslag til vedtægtsændringer på generalforsamlingen i marts 2015.
Vurderingen er, at en TR-styrelse på 15-17 medlemmer med et beskedent frikøb til hver ikke vil være operationel, hvorfor hovedparten af beslutningerne i realiteten vil blive truffet i et forretningsudvalg eller af foreningens formand.
Vi har ikke fundet potentielle forbedringer ved at overgå til TR-styrelse i et omfang, der ændrer ved, at den nuværende struktur vurderes til at være den bedst mulige for Gladsaxe Lærerforening.
Kredsens samlede arbejde er i denne tid genstand for et omfattende organisatorisk udviklingsarbejde. Vi agter at fortsætte med at forbedre Gladsaxe Lærerforening inden for de rammer, som vedtægterne angiver.
Både bestyrelse og tillidsrepræsentanter er optaget af, at skabe den bedst mulige sammenhængskraft i foreningen. Herunder at sikre, at medlemmer, tillidsrepræsentanter og bestyrelse er tæt forbundne.

Hele analysen kan hentes i sideboksen til højre