Kommunalt budget for 2016 vedtaget

250 mio. kr. afsat til ombygning af kommunens skoler

Onsdag den 7. september vedtog Gladsaxe Byråd et nyt budget

Der er i de kommende fire år afsat i alt 250 mio. kr. til ombygning af Kommunens skoler. Der er sat særligt fokus på Søborg skole, som givetvis har udsigt til markant forbedrede forhold. Det er positivt, at kommunen fortsætter stilen med et højt ambitionsniveau for skolebygningerne.

Budgettet lægger op til at købe Blaagaard Seminarium. Det vil sikre, at kommunen bevarer adgangen til bl.a. de idrætsfaciliteter, som Enghavegård Skole har stor glæde af. Desuden vil en erhvervelse af Blaagaard betyde, at kommunen får mulighed for at udvide kapaciteten på Enghavegård Skole. Dette kan blive meget aktuelt, da kommunen forventer, at det samlede kommunale elevtal stiger med op til 1000 elever frem mod 2022.

Der afsættes 6 mio. kr. til bedre sagsbehandling på familieområdet og 10 mio. kr. til en målrettet tidlig indsats i forhold til udsatte børn i førskolealderen. Det er ikke direkte vores område, men alle bidrag til indsatsen i forhold til udsatte børnefamilier er væsentligt for arbejdet i folkeskolen.

Socialdemokraterne, De Radikale, SF, Enhedslisten, De konservative og Venstre stemte for. Dansk Folkeparti og Liberal Alliance stemte i mod.


GLF havde håbet på penge til faglig efteruddannelse af lærerne. Folkeskolereformen mangler finansiering. Højnelse af lærernes fagdidaktiske kompetencer ville være et virkningsfuldt indsatsområde. Dette emne agter foreningen at arbejde videre med.

Emner

Målgruppe