FOKUS – Gladsaxes hemmelige kanal

Fokus
”Og vi lægger selvfølgelig alt materialet og PowerPoints ud på Fokus”. Sådan slutter næsten alle kurser og temadage, der bliver afholdt af Gladsaxe Kommune.

Siden påske er man blevet mødt af denne fejlmelding, når man forsøger at logge på med NemID.


Der er bare den hage ved det, at de fleste kursusdeltagere ikke aner, hvad ”Fokus” er for noget, medmindre de arbejder på rådhuset eller har adgang til kommunens administrative net. Det er ærgerligt. For Fokus er intranettet for de ca. 6.000 ansatte i kommunen.
Det er snart ti år siden, at det gik op for rådhuset, at lærere og mange andre kommunalt ansatte ikke havde adgang til Fokus. Der blev derfor opstillet særlige ”Fokus-computere” i personalerummene, så alle ansatte havde mulighed for at se alt fra ”fritidstilbud” til ”referater fra møder i forvaltningen”. Det fungerede ikke helt tilfredsstillende. Det var besværligt for mange at skulle være henvist til en særlig computer. Derfor gav man adgang med NemID. En rigtig god ide. Så kunne man også komme på Fokus hjemmefra. Efter nogle indkøringsproblemer kom det til at fungere stabilt.
Da vi i Gladsaxe Lærerforening fik ny hjemmeside i januar, var det derfor oplagt, at vi linkede til Fokus fra vores forside. Vi mente, at det også var en sag for os at bakke op om kommunens nyhedsformidling til vores medlemmer.
Men, men, men…. Siden påske er man blevet mødt af en fejlmelding, når man forsøger at logge på. Det har nu ligget som en ”sag” i Digitaliseringsafdelingen de sidste tre uger.
På GLF spørger vi, om Fokus skal være en hemmelig kanal for store dele af kommunens ansatte, eller om man vil være en kommune med åbenhed over for alle ansatte?

jutz

Emner

Målgruppe