Vi ses 9. marts

Thomas Okt15
Kære kolleger. Vi glæder os til nogle gode timer sammen med jer, når vi den 9. marts holder generalforsamling på Enghavegård Skole. Det er vigtigt for bestyrelsen og ikke mindst mig som formand, at I møder talstærkt op. Der bliver lagt mærke til, hvad vi laver. Vi er med mange steder. Vi har indflydelse.

”Jeg vil gerne arbejde for lærerne, børnehaveklasselederne og folkeskolen i Gladsaxe. Du kan vise din opbakning og få indflydelse på dette arbejde ved at komme den 9. marts”
Thomas Agerskov, formand

 

En solid medlemsopbakning vil øge vores styrke, skabe stærk substans i arbejdet og i det hele taget løfte Gladsaxe Lærerforening.
Dagsorden m.v. kan ses sidst i dette nyhedsbrev. I kort form er programmet således:


15.15 – 16.00 Frugt & sandwich.
16.00 – 18.00 Generalforsamling
18.00 – 20.00 Let anretning og hygge med kollegerne 



353.438 kr.

Det er det samlede resultat af foreningens arbejde for at få ryddet op i manglende tillæg for undervisning i ”Dansk som andetsprog”. Nogle lærere har på den baggrund fået efterbetalt betydelige beløb.
Vi konstaterede fejlen på en skole, kiggede selv efter på de andre skoler, og bad til sidst kommunen om at undersøge sagen 5 år tilbage i tiden.
- hvis du er i tvivl om din løn, så kontakt os på 020@dlf.org Måske er der penge i det.



Forbedringer af arbejdstiden…

I efteråret blev der afholdt møder på skoler i hele landet. Møderne blev brugt til at drøfte, hvordan du og kollegerne kunne bruge overenskomstaftalen fra 2015 til at skabe konkrete, mærkbare forbedringer i forhold til jeres arbejdssituation. Nedenfor kan du læse om, hvilke indsatser, du kan forvente i den kommende tid:
På den enkelte skole:
Tillidsrepræsentanten og arbejdsmiljørepræsentanten har orienteret kollegerne på egen skole om, hvilken indsats der prioriteres lokalt.



Kredsens planlagte indsats

Gladsaxe Lærerforening vil fortsætte sin indsats fra de tidligere år, hvor forståelsespapiret og forbedringer heraf, skal forbedre lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdsvilkår. Vi vil sætte særligt fokus på opgaveoversigter og den pligtige dialog om opgaveindhold og opgavemængde.



Arbejdet i DLF centralt

Tilbagemeldingen fra skolerne har vist, at der flere steder tages skridt hen mod samarbejde med ledelserne, og at bilag 4 i den forbindelse har været med til at gøre en positiv forskel. Alle tendenser fra opsamlingen tages med i det videre arbejde, og foreningen er allerede i dialog med KL om at bruge foreningens arbejde, som en del af grundlaget for den fælles opfølgning. Det er et godt tegn på, at din og kollegernes indsats har betydning for foreningens muligheder på centralt niveau.
Opgaveoversigten
Danmarks Lærerforening vil over for KL sætte fokus på, at alle lærere skal opleve, at opgaveoversigten er udarbejdet ud fra saglige, gennemskuelige og forståelige kriterier. Konkret vil vi drøfte metoder for udarbejdelse af opgaveoversigten.
Opgørelse af arbejdstiden
Danmarks Lærerforening vil over for KL arbejde for, at alle lærere får en korrekt opgørelse af arbejdstiden. Ledelsen skal være opmærksom på den præsterede arbejdstid, og at der foretages nødvendige justeringer i forbindelse med den løbende opgørelse af arbejdstiden. Vi vil arbejde for, at der sikres sammenhæng mellem de planlagte opgaver, opgaveoversigten, og de faktiske opgaver, opgørelsen.
Opgaver i forhold til ressourcer
Danmarks Lærerforening vil over for KL arbejde videre med det altoverskyggende faktum, at der er alt for mange opgaver i forhold til de ressourcer skolerne har til rådighed, hvilket også tydeligt fremgår af svarene fra skolerne. De lokale kredse har fokus på at gennemskue den lokale ressourceallokering. Erfaringerne fra dette arbejde vil DLF centralt bringe ind i dialogen med KL.




Generalforsamling

9. marts 2016 kl. 16 på Enghavegård Skole, Mørkhøj Parkalle 3

Dagsorden
1. Valg af dirigent
2. Formanden aflægger beretning
3. Foreningens regnskab
4. Indkomne forslag
5. Fastsættelse af ydelser
6. Budget og fastlæggelse af kredskontingent
7. Valg af formand, bestyrelse, revisorer samt suppleanter
8. Eventuelt

Forslag, der ønskes på dagsordenen, skal foreligge skriftligt hos kredsformanden thag@dlf.org senest den 28. februar kl. 16. Endelig dagsorden indeholdende forslag til budget og kontingent bekendtgøres ved opslag på skolerne senest 5 dage før generalforsamlingen.



Vedr. valg:

Bestyrelsen fremsætter forslag om, at antallet af bestyrelsesmedlemmer nedsættes fra formand + 6 bestyrelsesmedlemmer til formand + 5 bestyrelsesmedlemmer.
- Den nyvalgte bestyrelse holder konstituerende møde den 14. marts kl. 17.



Foreløbig kandidatliste

Formand:
• Thomas Agerskov, Søborg Skole, genopstiller

Bestyrelse:
• Lone Degn, Grønnemose Skole, genopstiller
• Jørn Utzon. GXU 10. klasse, genopstiller
• Signe Haagensen, Bakkeskolen, genopstiller
• Jesper Fischer-Møller, Bagsværd Skole, stiller op
• Rune Ibsen, Bagsværd Kostskole, stiller op

På bestyrelsens vegne
Thomas Agerskov